Routes bij bezienswaardigheid Booncampus

© Pette-Boon was de naam van een cacao- en chocoladefabriek te Wormerveer die in 1937 ontstond door de overname van de fabriek van Pette door de firma Boon. Pette was een chocoladefabriek te Wormerveer, opgericht door de familie Pette in 1872 als Chocoladefabriek J. Pette Hzn. In 1899 bouwde men de eerste stenen fabriek waar in 1901 een suikerwerkfabriek bij kwam. In 1903 werden de chocolade- en de suikerwerkfabriek gescheiden en werd de bedrijfsvorm in een N.V. omgezet. In 1907 werd een nieuwe chocoladefabriek aan de Marktstraat te Wormerveer gebouwd. In 1912 trad de familie Kaars Sijpesteijn aan. In 1916 werd de zogeheten cacaotoren en in 1919 de chocoladefabriek gebouwd.De architect was Mart J. Stam. Dezelfde architect ontwierp ook de gebouwen voor Rijstpellerij "Mercurius" te Wormer. De gebouwen van Pette behoorden tot de eerste die met een betonconstructie waren gebouwd.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute, racefietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Booncampus is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Rondom de Biesbosch

Het rivierengebied omvat de stroomgebieden van Rijn, Maas, Waal, Ijssel en de Vecht. Op het Europees continent zijn er weinig plaatsen waar zoveel water langs troomt als in dit gebied.

Dordrecht Zuid-Holland Favoriet

Rondwandeling Bergen op Zoom

Wandeling langs de randen van de stad vanuit Halsteren

Halsteren Noord-Brabant Favoriet

Wandeling richting Steenbergen via Halsters Laag e

Route door natuurgebieden, alleen in de zomer goed te bewandelen!!!

Halsteren Noord-Brabant Favoriet

De 1000 Bochten van Dinkelland

Vele bochten door de gemeente Dinkelland met vele mogelijkheden onderweg om te stoppen bij bijvoorbeeld RUST Punten . Start en Eindpunt van de route is bij Pelle's in Deurningen

Deurningen Overijssel Favoriet