Routes bij bezienswaardigheid Rijn en Lek

© De Rijn en Lek is een korenmolen in Wijk bij Duurstede in de provincie Utrecht. De Rijn en Lek is gebouwd in 1659 als runmolen. Het is daarmee een zeer vroeg exemplaar van de ronde stenen bovenkruier en is daarom als bouwwerk zeer uniek. Wat eveneens zeer bijzonder is, is dat de molen als enige molen in Nederland op een oude stadspoort is gebouwd. Dit is de zogenaamde Leuterpoort (naar de buurtschap De Leuth) die uit de veertiende eeuw dateert. De molen is later als korenmolen in gebruik genomen en is dat ook altijd gebleven. De molen is meerdere malen gerestaureerd en heeft enkele stormrampen overleefd, waarbij de molen ternauwernood tot stilstand kon worden gebracht. Voor het zeven van het meel tot bloem is er een klopbuil aanwezig. De huidige eigenaar is de Vereniging De Hollandsche Molen. Enkele vrijwillige molenaars laten de molen elk weekend draaien en malen graan op windkracht.

Wij hebben de volgende routes gevonden die in, door óf nabij deze bezienswaardigheid lopen.
Ben je op zoek naar een fietsroute of motorroute in of nabij waarbij de bezienswaardigheid Routes bij bezienswaardigheid Rijn en Lek is opgenomen? Bekijk hier welke routes er zijn.
OP DE KAART

Upload jouw route

Heb jij een mooie route gereden of gelopen? Stuur deze dan in.

Routes op de kaart: Lijst

Nieuwste routes

Elk wat wils

Rondrit Alphen aan den Rijn, Montfoort, Houten, Scherpenzeel, in de buurt van Lage Vuursche, Loosdrecht, Wilnis, Alphen aan den Rijn. Er zit geen weekend rijverbod in, zoals langs de dijken.

Alphen aan den Rijn Zuid-Holland Favoriet

Kerkrade

Vanaf rolduc

Brunssum Limburg Favoriet

Combi Anloo en Rolde

Een combinatie van de MTB route Anloo met Rolde voor als je net iets meer wilt. Beide routes komen vlak langs elkaar en de verbindingsroute is duidelijk aangegeven.

Anloo Drenthe Favoriet

&rotox

Bochtige route

Dalfsen Overijssel Favoriet